Injerreau Navarro | Foto: Dick Drayer

Injerreau Navarro | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Injerreau Navarro (29) staat in Tera Kòrá met zijn caravan vlak naast de kraam van waaruit Omayra Leeflang met Un Kòrsou Hustu campagne voert. Hij verkoopt Slush Puppies, een ijsdrank van een bevroren mengsel van water en siroop met verschillende smaken. 

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 10 Un Korsou Hustu

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 10 Un Kòrsou Hustu

Navarro kwam in aanraking met de partij van Leeflang omdat zijn moeder een neef heeft die op de lijst staat. “Maar wat mij vooral aanspreekt, is het feit dat Omayra opkomt voor de ouderen die geen stem hebben.” Dat Navarro zelf jong is, deert hem niet. “Mijn moeder is gepensioneerd, mijn vader ook: iedere jongere heeft een oudere. Als het met mijn familie, met mijn vader en met mijn moeder goed gaat, gaat het met mij ook goed.”


 

Navarro is twee jaar geleden teruggekomen uit Nederland en is gaan werken voor de Curaçaose Wegenbouwmaatschappij (CWM). “Maar ik ben ondernemend en zag dat het eiland nog geen Slush Puppies verkocht. Een gat in de markt. Ik heb de machines besteld. Daarna de kar gekocht en nu toer ik langs evenementen, zoals vandaag bij Dia di Tera Kòrá.”

Hij studeerde in Nederland op de mbo-vakschool Hout en Meubilering. Daarna Leiden, de Laborantenopleiding. “Maar Curaçao knaagde aan mij, ik miste mijn familie en ik wilde iets terug doen voor het eiland.”

Nu werkt Navarro als laborant op de Asfaltcentrale van CWM op Malpais en toert hij in de weekenden en bij evenementen met zijn karretje ‘om een extra zakcentje te verdienen.’

Integer
Navarro schrok toen hij weer op het eiland kwam wonen. “Het niet doen van dingen en het oneerlijk krijgen van dingen is een beetje normaal geworden hier op het eiland. Daar schrok ik van.”

De keuze voor de partij van Leeflang is een logische, vindt Navarro. “Omayra heeft in het verleden bewezen integer te zijn. Voor zover ik kan zien staan er ook alleen maar integere mensen op de lijst van Un Kòrsou Hustu.”

“Als je je eiland wil regeren en beslissingen moet nemen, is integriteit belangrijk. Anders raak je in een mum van tijd al je geld kwijt en creëer je werkloosheid, armoede en nog meer criminaliteit.”

Door Dick Drayer