Het politiek, economische debat werd goed bezocht - Foto: Elisa Koek

Het politiek, economisch debat werd goed bezocht – foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Het is druk tijdens het jaarlijks economisch debat in de aula van de University of Curaçao. Geïnteresseerden van alle leeftijden en achtergronden hebben zich verzameld om te horen wat welke partij wil gaan doen, in de hoop zo een goede stemkeuze te maken op 30 september.

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 9 PAR

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 9 PAR

Voor de 41-jarige Ryan is het een uitgemaakte zaak: hij is ‘geel’, zoals hij zelf zegt. “Al jaren en ik heb nooit spijt gehad. PAR weet wat ze doen, ik begrijp niet dat mensen überhaupt denken over andere partijen”, zegt hij lachend.

Ryan is niet de enige die eigenlijk niet twijfelt. De 22-jarige Aimee is ook zeker van haar stem. Ze staat dit jaar vooral achter de nummer 2 van de lijst, Eugene Ruggenaath. “Er zijn weinig mensen van wie we kunnen zeggen dat ze echt iets hebben bereikt de laatste jaren: het is crisis en onze politici hadden weinig ruimte. Toch ben ik erg tevreden met Eugene: hij heeft goede dingen gedaan, is integer en weet wat hij doet. Deze partij staat voor integriteit”

Integer
Integriteit is het sleutelwoord, zo zegt PAR zelf. Wat dit betreft, zitten ze op een lijn met hun aanhang. Dilaidy (39) heeft de vorige keer niet op PAR gestemd, maar kiest nu voor de zekerheid van integer bestuur. “Natuurlijk kan je het niet altijd eens zijn met een partij: iedereen wil ook andere dingen in zijn leven en toekomst en daarom wilde ik eens iets anders proberen. Dat doe ik niet meer, want elke andere partij lijkt bezig te zijn eigen zakken te vullen.”

“In de tijd dat PAR aan de macht was, ging het goed met Curaçao”, gaat Dilaidy verder. “Het is nooit zo’n drama geweest als nu.”

Door Elisa Koek