PAIS-stemmers zeggen dat de partij luistert naar hun ideeën en problemen. Foto's: Elisa Koek

PAIS-stemmers zeggen dat de partij luistert naar hun ideeën en problemen. Foto’s: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Groepen kinderen, jongeren en volwassenen stonden zondag al vroeg klaar om in beweging te komen. Op het sportterrein van Sambil organiseerde de nummer 3 van PAIS, Eugene Cleopa, een voetbaltoernooi dat ondanks de regen veel bekijks trok van aanhangers. “We steunen Eugene en natuurlijk PAIS. Dit is een partij die echt luistert naar ons en niet bang is voor moeilijke beslissingen”, zegt de 27-jarige Tiffany.

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 7 PAIS

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 7 PAIS

Andere toeschouwers zijn het met haar eens. “PAIS doet iets voor het volk en probeert ons uit de crisis te trekken. Natuurlijk lukt niet altijd alles, maar ze denken echt mee met iedereen”, vult de 59-jarige Gonzalo haar aan.

Don Hernandes (50 jaar) was vanaf het begin betrokken bij de partij, maar heeft zich nu pas voor het eerst verkiesbaar gesteld. “Ik ken Alex al van kleins af aan en heb altijd achter hem gestaan. Integriteit en capabiliteit horen bij hem en PAIS. Na jarenlang op de achtergrond te hebben geholpen, heb ik nu besloten naar de voorgrond te treden.”

Zo zijn er meer mensen die op de achtergrond een rol spelen bij PAIS: althans, dat gevoel is er, omdat er volgens hen geluisterd wordt naar ideeën en adviezen van het volk. “Je kunt altijd op Eugene rekenen”, zegt de 37-jarige Angelo. “Hij is benaderbaar en luistert naar ideeën van anderen. Voor mij komt geen enkele partij daarbij in de buurt.”

pais1

Geloof in de Yu di Kòrsou
Ook Anthony heeft het gevoel dat PAIS luistert naar het volk en vertrouwen heeft in hem als Curaçaoënaar. “Ik heb lang in Nederland gewoond en heb het goed gehad, maar nu is het tijd om voor mijn land te gaan. Ik geloof in de Yu di Kòrsou en heb het idee dat PAIS die gedachte deelt.”

De 41-jarige Willet vertelt dat veel leden van PAIS graag met het publiek overleggen. “Het is een partij die luistert naar wat het volk nodig heeft en dit omzet in acties. Ze zijn de enige die veel wetten daadwerkelijk hebben doorgevoerd.” Zijn buurman Frans vult hem aan: “PAIS is de enige partij aan wie ik de toekomst van mijn kind toevertrouw.”

Door Elisa Koek