PAS-aanhanger Lucette Meriana - foto: Deya Mensche

PAS-aanhanger Lucette Meriana – foto: Deya Mensche

WILLEMSTAD – Tijdens een buurtwandeling in Seri Domi met de partij PAS (Patriótiko Adelanto Sosial) met Charles Cooper aan het hoofd, voert veiligheid en criminaliteit de boventoon. Volgens Angela Crozier, bewoonster van Seri Domi is criminaliteit een groot probleem dat aandacht nodig heeft. PAS belooft vrede in de gemeenschap te brengen.

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 6 PAS

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 6 PAS

Lucette Meriana heeft een pak flyers in haar hand. “De huidige regering moet aftreden zodat een andere kan aantreden en er betere oplossingen komen voor de huidige problemen.” Meriana hoopt dat PAS meer werkgelegenheid creëert voor alle jongeren die momenteel werkeloos zijn, en ze hoopt ook dat er meer sociale woningbouw komt.

Ingemee Pieternella (19) stemt nu voor het eerst en heeft haar hoop gevestigd op PAS. Zij denkt dat de partij de werkloosheid onder jongeren zal aanpakken en meer banen zal creëren. Haar moeder Inegma Pieternella is kandidaat 21 op de lijst, en zij is heel trots dat ze dat durft. “Het is een nieuwe ervaring voor beiden en zo leer ik veel over de politiek.”

Meliana Profar, Ronald Pieternella en Ingemee Pieternella – foto: Deya Mensche

Meliana Profar, Ronald Pieternella en Ingemee Pieternella – foto: Deya Mensche

Ronald Pieternella is ook bezorgd over de werkloosheid die er momenteel is onder jongeren. “Je kunt armoede alleen bestrijden met werkgelegenheid, en als je de economie niet reactiveert zullen we in een vicieuze cirkel blijven.” Hij vindt ook dat de gevestigde partijen het probleem niet hebben opgelost. Daarom moeten er nieuwe partijen komen, met capabele en ervaren mensen om de situatie te herstellen.

Sociale vleugel
Richinel Martina gelooft in de sociaaldemocratische filosofie van PAS, want volgens hem heeft Curaçao een partij nodig met een ‘sociale vleugel’. Hij maakt zich zorgen over de hoeveelheid armen die acuut hulp nodig hebben. Aanhanger Melina Profar vult aan: “Ze moeten de toestand in de economie bekijken en bepalen hoe vooruit te komen.”

Door Deya Mensche