Jaqueline zou niet weten op wie ze anders zou moeten stemmen. Foto: Elisa Koek

Jaqueline zou niet weten op wie ze anders zou moeten stemmen. Foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Het partijgebouw van de PNP in Montaña werd vorig weekend feestelijk geopend. Terwijl verschillende kandidaten hun zegje deden, genoten bezoekers van soep en worden de partijplannen besproken. “Geen corruptie en wel actie”, stelt een groep aan een tafel. “Dat gaat PNP doen.”

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 5 PNP

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 5 PNP

Jaqueline is samen met haar familie bij de opening van het gebouw en is inmiddels bekend met de meeste kandidaten. “Ik ken veel mensen van PNP en ben ontzettend tevreden met wat ze bereikt hebben. Kijk wat er nu gebeurt met onze wegen, de straatverlichting en huizen: allemaal dankzij PNP.”

Dat infrastructuur een belangrijk punt is, blijkt ook uit andere reacties. Huidig minister van Verkeer, Vervoer en Ruimte Ordening Suzy Camelia-Römer is bij veel favoriet. “Ze is de enige die illegale bouw echt heeft aangepakt”, zegt de 40-jarige Melvin. “Sinds ik me kan herinneren deed iedereen maar wat, maar nu Suzy aan zet is, wordt er echt werk gemaakt van handhaving. Ze doet goed werk en werkt hard.”

Ook partijleider Davelaar heeft aanhangers. Veel mensen kennen hem al tientallen jaren en gaan familiair met hem op. “Hij is altijd een man van het volk geweest”, zegt Milena. “Dat merk je nu ook: hij is niet van de mooie praatjes en propaganda, hij werkt gewoon hard. Dat hebben we nodig.”

Geen schandalen
Een ander belangrijk punt waarover iedereen het eens is, is corruptie. “Deze partij is in bijna zeventig jaar nooit betrokken geweest bij een schandaal”, gaat Melvin verder. “Geen haatzaaïng, geen corruptie of andere vreemde zaken. Ze zetten zich in voor het volk en we dat merken we. Ze werken van ons belastinggeld.”

Door Elisa Koek