Jaime Cordoba spreekt de Soberano aanhangers toe - foto: José Manuel Dias

Jaime Cordoba spreekt de Soberano aanhangers toe – foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD – Politiek leider Jaime Cordoba vraagt de meer dan 19.000 mensen die op Pueblo Soberano (PS) hebben gestemd bij de vorige verkiezingen om in de partij te blijven geloven. “Als een partij met een sociaal-creoolse ideologie zoals Helmin het noemde, hebben we alles gedaan wat we hebben beloofd. We hebben nooit het Curaçaose volk of het gedachtengoed van onze opperste leider Helmin ‘Magno’ Wiels tekort gedaan”, benadrukt Cordoba.

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 4 Pueblo Soberano

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 4 Pueblo Soberano

Als voorbeeld noemt Cordoba de wet op vrij onderwijs, de 80 – 20 arbeidswet en de recente toename van het minimumloon met tachtig cent per uur, dat Pueblo Soberano heeft weten in te voeren. Maar er is meer dat de partij wil bereiken: “Op onze petten staat: ‘Curaçao under construction’. Dit betekent dat Curaçao nog steeds in aanbouw is en we hebben meer tijd nodig om alles te kunnen repareren”, zegt Cordoba.

Dit is de eerste verkiezing van Pueblo Soberano zonder Helmin Wiels. Nadat ze bijna drie jaar geen leider hadden werd in december 2015 Jaime Cordoba als enige kandidaat gekozen tot nieuwe politieke leider. De lijst van Pueblo Soberano voor de komende verkiezingen bestaat uit 25 kandidaten. Volgens Cordoba zijn alle kandidaten ‘gescreend’ om te garanderen dat er echte ‘soberanos’op de lijst staan.

Wachttijd verkorten
Pueblo Soberano wil het werk dat zijn ministers begonnen zijn bij onder andere de sectoren onderwijs en gezondheidszorg, afmaken. Bij de gezondheidszorg wil de partij de wachttijd om een afspraak te krijgen bij een specialist verkorten tot drie weken. Ook wil de partij graag dat men teruggaat naar het systeem van wijkartsen, waarbij de huisarts als een ware wijkarts moet werken.

Ministerie voor de jeugd
Naast het afmaken van alle lopende zaken wil de partij ook komen met innovatie voor de jeugd. Een van de vernieuwingen is een ministerie voor jeugdzaken zoals in Argentinië. Het is de bedoeling om in de toekomst alles wat de jeugd aangaat weg te halen bij de andere ministeries en onder te brengen bij één ministerie ‘waar de jongere zich thuis voelt’.

Door José Manuel Dias