Elton Jones (midden) arriveert bij de gevangenis en helpt een vrouw een stapje hoger - foto: Today / Milton Pieters

Elton Jones (midden) arriveert bij de gevangenis en helpt een vrouw een stapje hoger – foto: Today / Milton Pieters

PHILIPSBURG – Acht dagen voor zijn 39ste verjaardag is bendeleider Omar Jones doodgeschoten in de Pointe Blanche gevangenis. Jones werd neergeschoten in zijn cel die hij met andere gevangenen deelt. Over de identiteit van de schutter is nog niets bekend.

De schietpartij vond plaats om negen uur op maandagmorgen. Hoewel de identiteit van het slachtoffer vrij snel publiek werd, heeft het Openbaar Ministerie (OM) deze nog niet willen bevestigen. Een persbericht van de politie spreekt van O.J., een bevestiging dat het om Omar Jones gaat.

Jones’ vader Elton, een kandidaat voor de verkiezingen op 26 september voor een lokale partij, arriveerde twee uur na de schietpartij bij de gevangenis. Jones zat een celstraf van 29 jaar en 9 maanden uit voor zijn aandeel in een serie bendemoorden die plaatsvonden in 2011, als gevolg van een bendeoorlog om de macht in de lokale drugsmarkt.

Het is niet de eerste keer dat de Pointe Blanche gevangenis wordt getroffen door vuurwapengeweld. In september 2014 probeerde Carlos Richardson, de hitman van Jones’ bende, de leider van No Limit Soldiers Urvin Wawoe neer te schieten, maar dat liep slecht af. Wawoe verwondde Richardson ernstig met een zelfgemaakte machete. Beiden zijn later afgevoerd naar een gevangenis in Nederland.

 

Door Hilbert Haar