Foto: Live 99.9 FM

Foto: Live 99.9 FM

KRALENDIJK – In het onderzoek naar de dood van politieagent Ferry Bakx, het onderzoek DRUM, zijn dinsdagavond op Bonaire vijf personen aangehouden. De aanhoudingen werden verricht in de wijk Belnem. Ook werd de woning doorzocht.

Eerder deze week werd in Hato een man aangehouden die mogelijk betrokken was bij de overval op een woning in Sabadeco op woensdag 17 augustus. Bij die overval verloor Ferry Bakx het leven, nadat er een achtervolging ontstond waarbij geschoten werd.

In het kader van het onderzoek is zaterdag ook een witte minibus in beslag genomen. Voor het onderzoek DRUM wordt het Korps Politie Caribisch Nederland bijgestaan door het recherche samenwerkingsteam, de Koninklijke marechaussee, de Nationale Politie, het Korps Politie Aruba, het Korps Politie Curaçao en de Kustwacht.

Door Janita Monna