Saba University School of Medicine - Foto: Hazel Durand

Saba University School of Medicine – Foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Een voormalige student van de Saba University School of Medicine is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn Amerikaanse mede-studente Kavya Guda (24).

De aangehouden man met de initialen C.S. is een inwoner van de Verenigde Staten, maar hij heeft niet de Amerikaanse nationaliteit. Dat meldt het Openbaar Ministerie Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES).

Guda werd op 15 april dood aangetroffen in haar appartement in The Bottom. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeerde dat de vrouw om het leven was gekomen door een misdrijf.

Het onderzoek, Hector genaamd, is sinds april vorig jaar aan de gang. Toen uit het onderzoek C.S. als verdachte naar voren kwam is in de Verenigde Staten verzocht om de aanhouding. Inmiddels is ook een verzoek gedaan de verdachte uit te leveren. Dit kan door juridische procedures zes maanden in beslag nemen.

In juni vorig jaar werd de 27-jarige student Omar J. Elkadry aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Amerikaanse studente. Hij werd dezelfde maand weer vrijgelaten.

Door Leoni Leidel-Schenk