hond

Een van de honden is ‘klaar’ met zijn werk

KRALENDIJK – Op de dag dat in Nederland met korpseer afscheid werd genomen van Ferry Bakx, ging op Bonaire het onderzoek verder. Voor dat onderzoek, DRUM genaamd, is bijzondere expertise ingevlogen.

Het gaat daarbij om twee honden. Een daarvan is gespecialiseerd in het opsporen van munitie en vuurwapens. De andere in het opsporen van bijzonderheden, zoals spullen die zijn achtergelaten op de plaats delict. De honden onderzochten zaterdag de omgeving van de villa in Sabadeco waar op 17 augustus het incident plaatsvond, waarbij Ferry Bakx uiteindelijk het leven verloor.

In totaal werken meer dan dertig mensen aan het onderzoek. Rechercheurs van het Korps Politie Caribisch Nederland worden ondersteund door de nationale politie, door politie uit Aruba en Curaçao, en door defensie, douane en kustwacht.

Ook wordt gebruikgemaakt van andere, nieuwe technologie, die op Bonaire of in de regio niet voor handen is. Zo zal voor de eerste keer op het eiland een 3D scan van het gebied worden gemaakt om de situatie in kaart te brengen.

Eerder deze week werd een man aangehouden die de gebruiker was van een wit busje dat in het onderzoek als verdacht is aangemerkt. De man is op 25 augustus op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte. Het busje is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Verwondingen
Ook zoekt het onderzoeksteam iemand die op woensdag 17 augustus forse verwondingen heeft opgelopen, vermoedelijk veroorzaakt door een val van hoogte. Eerder werd gevraagd om informatie over een man met kras- of krabverwondingen in het gezicht. Ook moeten de daders verwondingen hebben opgelopen van doorns.

Door Janita Monna