Aanhangers proosten op het succes van Pro Kòrsou - foto: José Manuel Dias

Aanhangers proosten op het succes van Pro Kòrsou – foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD – “Nu is het echt genoeg, ik wil zien dat er iets verandert in de kwaliteit van de zorg voor onze oudjes, daarom heb ik besloten om de partij Pro Kòrsou te steunen.” Dit zijn de woorden van Elli die vurig gelooft dat leider Ivar Asjes er in kan slagen de gewenste veranderingen te brengen. De meeste Pro Kòrsou aanhangers willen net als Elli veranderingen zien in onder andere de gezondheidszorg, bestrijding van criminaliteit en het onderwijs.

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 1 MFK

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 2 Pro Kòrsou

Volgens een andere aanhanger is er binnen het onderwijs de meeste verandering nodig. “Er zijn teveel kinderen die uitvallen in ons onderwijssysteem en we moeten ze er weer bijhalen op school”, benadrukt Juan. Anderen willen graag dat Asjes meer werkgelegenheid creëert voor de jongeren en de koopkracht herstelt.

Stabiele regering
“Ivar Asjes heeft hele goede ideeën en hopelijk wordt hij premier, want dan weten we dat we een eerlijke en stabiele regering hebben.” Dat is de mening van Prudencia, die graag een regering zonder corruptie wil. De Pro Kòrsou aanhangers vinden dat Asjes het goed heeft gedaan als premier.

Nu de voorverkiezingen achter de rug zijn en ze de benodigde steun hebben gekregen om deel te nemen aan de komende verkiezingen, is Pro Kòrsou klaar voor de ‘grandslam’. Dat zegt de mede-oprichter en nummer twee op de lijst Tania Ataoellah-Henriquez, tijdens een bijeenkomst op het hoofdkwartier van de partij midden in de buurt Brievengat. In een feestelijke sfeer met veel vlaggen en enthousiasme heffen leiders, kandidaten en aanhangers het glas en proosten op het succes van de partij.

Goede ‘soberano’
Onder de aanhangers van de partij Pro Kòrsou komen er velen van de partij Pueblo Soberano. “Ik heb me bij Pro Kòrsou aangesloten omdat ik een goede ‘soberano’ was en als goede ‘soberanos’ moeten we, nu de leider waar we 4 jaar geleden voor gestemd hebben niet meer is, stemmen op degene die voor Pueblo Soberano de premier was.” Maduro is een van de ‘soberanos’ die besloten heeft de partij Pueblo Soberano de rug toe te keren en zich bij Pro Kòrsou te voegen en Ivar Asjes te steunen.

Door José Manuel Dias