Emily en Dana steunen MFK - foto: Deya Mensche

Emily en Dana steunen MFK – foto: Deya Mensche

WILLEMSTAD – Bij het hoofdkwartier van Movemento Futuro Kòrsou (MFK) zijn veel vrouwen en jongeren aanwezig. Zij willen veranderingen zien op hun eiland. “Ik ben voor de MFK, want ik geloof in een jonge partij. Vier jaar geleden heb ik ze geholpen en nu weer, want de partij gelooft erg in jongeren”, zegt Dana. “Ze hebben ook veel gedaan voor mijn buurt Marie Pampoen toen ze aan de macht waren.”

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 1 MFK

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 1 MFK

Volgens politiek leider Gerrit Schotte heeft MFK, met het nationale plan voor de verbetering van wijken, de afgelopen zeven jaar gewijd aan vergeten wijken. “Het is jammer dat er 150 wijken zijn met sociaal-economische omstandigheden die voor geen enkele bewoner goed zijn. Toch was er 40 jaar niets gebeurd om dit te herstellen”, zegt Schotte.

Tijdens de bijeenkomst in Saliña wordt er vooral gepraat over gewenste veranderingen. Werkgelegenheid voert de boventoon. ”Ik heb kinderen en kleinkinderen die een baan nodig hebben, dus er moet wat gebeuren”, zegt Emily. “Daarom ben ik helemaal voor de MFK, we gaan voor deze verandering.”

De sociaal-democratische partij is van mening dat ze de kans niet hebben gekregen om af te maken waar ze aan begonnen zijn, omdat de regering na slechts twee jaar ‘omver geholpen is’. Daarom heeft parlementariër Jacinta Constancia, die vanaf het begin bij de partij is, zich weer beschikbaar gesteld.

Herstructureren
Volgens Amerigo Thodé krijgt de MFK van alles de schuld, maar hij benadrukt dat toen het land Curaçao in 2010 opgericht werd, de vorige regering ‘helemaal niets’ had geregeld. “Er waren 3000 functies in het ambtenarensysteem die overtollig werden, dus wij moesten alles herstructureren.”

Hij hoopt dat het volk zo stemt dat alleen MFK de regering zal moeten vormen, zodat de partij verder kan gaan met de veranderingen invoeren waar ze in 2010 mee begonnen waren.

Door Deya Mensche