Devi Dev - foto: Facebook

Devi Dev – foto: Facebook

WILLEMSTAD – Rapper Devi Dev, op Curaçao geboren maar opgegroeid in Nederland, kiest bewust voor Papiamentstalige rap. Zo wil hij via zijn muziek zijn Antilliaanse roots eren.

In zijn rapteksten legt hij uit hoe turbulent zijn jeugd en zijn schoolloopbaan zijn verlopen. Als kind van acht zat hij twee jaar in een internaat omdat zijn moeder Sharella hem niet aankon. “Nu ik zelf een dochter heb, weet ik dat karma zal terugkeren. Maar ik ben zonder vader opgegroeid en dat was een gat in mijn leven. Ik heb er voor gezorgd dat mijn kinderen dat niet zullen meemaken”, zegt de vader van drie kinderen.

De 26-jarige Jurick Job verhuisde toen hij 7 maanden oud was met zijn gezin naar Nederland. Aan de wortels van de liefde voor Curaçao staat een jongere die in zijn jeugd veel moeilijkheden heeft overwonnen, en opgegroeid is tot een man wiens familie centraal staat. Devi Dev groeide op in Capelle aan de IJsel, en geeft toe dat hij erg tegendraads was.

‘Panda remix’
Devi Dev had in zijn tienertijd wat vrienden die serieuze rap maakten, en hij vertelt hoe hij stiekem thuis oefende. “Ik begon op mijn zestiende muziek op te nemen en maakte een ‘diss track’”, vertelt hij. En zo begon het. Nu maakt Dev deel uit van de Talk Riders crew, en naast het label hebben ze ook een urban kledinglijn gelanceerd genaamd ‘The Riders Family’. Het effect van de hits ‘Panda Remix’ en ‘Na bida mi ta’ hebben hem wel overrompeld.

“Ik heb ‘Panda’ in april uitgebracht, dat nummer heb ik in de studio in één keer opgenomen”, zegt hij. Twee dagen nadat het nummer gelanceerd werd, kreeg Devi veel verzoeken binnen om in Nederland op te treden.

Volgens DJ en videoclip regisseur Selwyn de Wind bewijst dit de macht van het internet. “De laatste tijd is Curaçao populairder geworden in Nederland en nu men meer van ons eiland afweet, is de artiest er trotser op om te kunnen zeggen dat hij van Curaçao afkomstig is”, zegt hij. “Devi Dev heeft hele sterke teksten en speelt op meesterlijke wijze met woorden.”

Nieuwe single
De komende maand werkt Devi Dev aan verschillende projecten, zoals een paar nieuwe singles en ook een aantal optredens in Spanje, Aruba en natuurlijk zijn geliefde Curaçao.

Door Deya Mensche