Bondscoach Steve Janssen. Foto: Pieter Hofmann.

Bondscoach Steve Janssen – foto: Pieter Hofmann

HAARLEM – Het Koninkrijksteam heeft de finale van de Honkbalweek Haarlem (HWH) gewonnen. Oranje was vandaag met 2-0 te sterk voor Japan. Voor de selectie van bondscoach Steve Janssen eindigt daarmee de voorbereiding op het EK honkbal.

De beide ploegen gaven elkaar niets toe en lang bleef het 0-0. Pas in de gelijkmakende slagbeurt van de zevende inning scoorde Oranje tweemaal. Nick Urbanus noteerde een honkslag en kon binnenlopen op een verre dreun van Stijn van der Meer. Diezelfde Van der Meer kon later profiteren van twee doorgeschoten ballen: 2-0.

Een reportage door Pieter Hofmann

Dat was tevens de eindstand. Janssen: “Het verschil zat hem in die twee foutjes van Japan in de zevende inning. Die straffen wij keihard af.”

Voorbereiding EK
Het EK honkbal vindt plaats van 9 tot en met 18 september in Hoofddorp. Met het oog daarop is de HWH een belangrijk meetmoment. Wel wordt de selectie van het Koninkrijksteam nog aangevuld met profs die in Amerika onder Major League-niveau spelen.

Janssen wil niet weten van extra druk als organiserend land. “De druk is altijd hoog. Nederland kan alleen maar het EK winnen, of beter: wij kunnen het EK niet winnen, maar alleen maar verliezen. Als wij geen Europees kampioen worden, is het mislukt.”

Yurendel DeCaster houdt de trofee van de Honkbalweek Haarlem (HWH) omhoog. Foto: Pieter Hofmann

Yurendel DeCaster houdt de trofee van de Honkbalweek Haarlem (HWH) omhoog – foto: Pieter Hofmann