Gracita Arrindell. Foto Today / Hilbert Haar

Gracita Arrindell. Foto Today / Hilbert Haar

PHILIPSBURG – Gracita Arrindell is terug van weggeweest en gaat als kopstuk van de People’s Progressive Alliance (PPA) meedoen aan de verkiezingen op 26 september. “Wij gaan deze verkiezingen winnen,” zei ze optimistisch tijdens een persconferentie gisteren.

Arrindell sprak tijdens de persconferentie ook over ‘een nieuwe manier van politiek bedrijven.’ Op de vraag hoe ze dan staat tegenover samenwerken met kandidaten die een strafrechtelijke veroordeling op hun naam hebben, zei Arrindell dat ‘iedereen een tweede kans verdient.’

Historie van komen en gaan
Arrindell was de eerste voorzitter van het parlement na de constitutionele hervormingen die ingingen op 10-10-10 en Sint Maarten een autonoom land in het koninkrijk werd.

In 2003 verliet ze de Democratische Partij om met de PPA de verkiezingen in te gaan. De partij won een zetel en verloor die vervolgens in de verkiezingen in 2007. In 2010 zocht Theo Heyliger’s Verenigde Volkspartij (UP) samenwerking met de PPA en Arrindell keerde terug op het politieke toneel, nu als voorzitter van het parlement. In 2014 haalde ze echter niet genoeg stemmen om haar zetel te behouden.

“Gebrek aan leiderschap, niet nakomen van afspraken en de bevolking de rug toe keren,” zo verklaarde Arrindell haar opstappen by the UP. Zakenman Don Hughes blies de PPA nieuw leven in en een half jaar geleden begon hij samen met Arrindell te werken aan een verkiezingsprogramma dat in juli wordt gepubliceerd.

Nieuw programma
De partij heeft een economisch programma, maar Arrindell gaf geen details. “We richten ons op sociale betrokkenheid en nieuwe economische waarde met de bedoeling om waarde te creëren voor iedereen in de gemeenschap.”

Arrindell noemde verder ook  ‘volledige werkgelegenheid voor de volgende tien jaar, lokaal aangedreven economische activiteit en minder buitenlandse investeringen als doelstellingen.’


Door Hilbert Haar