Marisol

Marisol Lopez-Tromp vindt de manier waarop ze is behandeld ‘onaanvaardbaar’. – Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD – Tijdens een conferentie, die dinsdagmiddag op het laatste moment werd belegd, kondigde de voorzitter van het Arubaanse parlement, Marisol Lopez-Tromp, aan dat ze uit de AVP-fractie stapt en als onafhankelijk parlementslid en parlementsvoorzitter verder gaat tot aan de verkiezingen.

De reden hiervoor is dat volgens Lopez-Tromp de leider en leden van de fractie niet naar behoren aandacht hebben geschonken aan het incident van drie weken geleden, waarbij zij en de vice-voorzitter van het parlement Chris Dammers (AVP) met elkaar slaags raakten. Zowel de AVP partijleider Mike Eman als de fractievoorzitter van de AVP René Herdé verklaren dat zij het besluit van Lopez-Tromp niet hadden verwacht.

Tijdens haar persconferentie, die plaatsvond na haar gesprek met gouverneur Fredis Refunjol, waarin ze hem haar besluit kenbaar maakte, verklaarde Lopez-Tromp dat ze niet erg blij was met de publicaties en verklaringen door eigen partijgenoten tijdens de afgelopen weken na het incident met Chris Dammers. Ze vindt de manier waarop ze behandeld is ‘onaanvaardbaar’.

Zowel de partijleider, Mike Eman, als de fractievoorzitter, René Herdé, ontkennen dat ze het voorval niet hebben aangepakt. Beiden zeggen dat er contact is gehouden met Lopez-Tromp. Eman had zelfs een afspraak gepland met de voorzitter van het parlement. Herdé zegt dat hij hoopt dat er nog een oplossing kan komen waardoor Lopez-Tromp de partij niet verlaat.

Door Ariën Rasmijn