beeld: Nationale Politie

Het team van Opsporing Verzocht aan het werk – Foto: Nationale Politie

HILVERSUM –  De politie in Nederland besteedt vanavond uitgebreid aandacht aan de moord op Marlon Fidanque in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het programma richt zich deze keer ook nadrukkelijk tot kijkers in de Cariben en doet dat in het Papiaments.

Die fatale zaterdagavond van 19 maart van dit jaar, neemt een nog onbekende schutter Marlon Fidanque (31) en zijn broer onder vuur, vlak nadat ze zijn aangekomen bij een woning aan de Houtsnijdershorst in Apeldoorn. Marlon Fidanque sterft ter plekke, zijn broer raakt zwaar gewond. Ook een bewoonster wordt getroffen, in haar arm. Zij weet zichzelf en haar vier kinderen wel in veiligheid te brengen.

Volgens de politie hadden de slachtoffers, of ten minste een ervan, een conflict met iemand. Waar dit precies over ging, is nog steeds onduidelijk. De uitzending over de dodelijke schietpartij wordt vanavond ondertiteld in het Papiaments, want Justitie in Nederland houdt er rekening mee dat mogelijk ook mensen op de eilanden iets meer over deze zaak afweten.

In de afgelopen maanden zijn er al enkele tips binnengekomen die tot nieuwe getuigenoproepen hebben geleid. De politie is ook benieuwd of mensen de slachtoffers hebben zien fietsen vlak voor het incident, omdat ze willen weten of de dader hen wellicht al tijdens deze fietstocht achtervolgd heeft.

15.000 euro beloning
De recherche gaat er op dit moment vanuit dat er sprake was van één dader. Getuigen geven aan een getinte, mogelijk Antilliaanse man in donkere kleding te hebben gezien. Vermoedelijk iemand tussen de 20 en 30 jaar oud. De politie wil weten wie dit zou kunnen zijn en waar het conflict over ging. De tipgever die tot het oplossen van deze zaak leidt, wordt met 15.000 euro beloond.

Uitzending volgen
De uitzending is vanavond om 20.30 uur (14.30 uur, Curaçao) op NPO 1. Via internet is het ook live te volgen op de website van de Politie: live.politie.nl

Door John Samson