Overal in en om het huis waren dode honden, zelfs in de vriezer - foto: politie

Overal in en om het huis waren dode honden, zelfs in de vriezer – foto: politie

ORANJESTAD – De zaak van een moeder met zoon in een huis waar de politie gisteren meer dan honderd dode honden en poezen trof, roept vooral de vraag op  hoe dit zo heeft kunnen escaleren.

“Een politiepatrouille stuitte er toevallig op vanwege de enorme stank. Toen zij de situatie in huis aantroffen, hebben de agenten direct alarm geslagen. Ik heb nog nooit eerder zoiets afschuwelijks gezien”, zegt politiewoordvoerder Lito Laclé. De vriezer zat vol met dode puppy’s.

De nog 86 levende honden waren volgens hem ook niet meer te redden en zijn afgemaakt.  De volwassen zoon is aangehouden, niet voor dierenmishandeling maar verwaarlozing van zijn moeder.

De zaak heeft tot vele verontwaardigde reacties geleid. Vooral omdat de situatie al lange tijd bij diverse instanties bekend zou zijn.  Maar Laclé zegt: “Wij hebben geen meldingen of klachten. Zelfs de buren wisten niet dat het zo erg was.”

Bij Directie Sociale Zaken staat de familie niet geregistreerd. Maar een medewerker kan zich wel herinneren dat de zoon een keer langs is geweest om te melden dat zijn moeder Alzheimer heeft en de weg kwijt is.

Door Sharina Henriquez