Nunu Raphaela (m) werd dinsdag door waarnemend gezaghebber Betancourt (l) beëdigd als nieuw Eilandsraadlid

Nunu Raphaela (m) werd dinsdag door waarnemend gezaghebber Betancourt (l) beëdigd als nieuw Eilandsraadlid

KRALENDIJK – De UPB heeft sinds vanavond één zetel minder in de Eilandsraad. Jeanoushka ‘Nunu’ Raphaela, die de vrijgekomen plek van Edsel Winklaar zou innemen, heeft besloten zich van de UPB af te scheiden en als eenmansfractie verder te gaan.

Raphaela maakte haar besluit bekend in haar inaugurele rede. Het jonge Eilandsraadlid kan zich niet vinden in de huidige koers van de UPB. “Ik heb vorig jaar campagne gevoerd voor ‘Mas Boneiru den Hulanda’. Huis aan huis ben ik gegaan met de boodschap meer Bonaire binnen Nederland, dat zie ik niet terug in de huidige ontwikkelingen.”

Raphaela doelt daarmee op het regeerakkoord dat de UPB sloot met voormalig aartsvijand PDB, en dat de partij bij het referendum in december kiezers opriep om ‘nee’ te stemmen.

Onverwacht
Het besluit van Raphaela om als onafhankelijk raadslid zitting te nemen in de Eilandsraad kwam voor fractieleider James Kroon dinsdagavond onverwacht, zo liet hij blijken in zijn korte welkomsttoespraak. Of de beslissing van Raphaela consequenties heeft voor de coalitie, daarop kon Kroon na afloop van de vergadering nog niet ingaan. De UPB houdt twee zetels over, de PDB heeft drie zetels in de Eilandsraad.

Edsel Winklaar vertrekt naar het Water- en Energiebedrijf Bonaire.

Door Janita Monna