SZV interim directeur Glen Carty- foto: Pearl FM

SZV interim-directeur Glen Carty – foto: Pearl FM

PHILIPSBURG – De plannen voor een nieuw ziekenhuis zijn onverwachts in een stroomversnelling terechtgekomen. Ziektekostenverzekeraar SZV zegt dat de bouw van het ziekenhuis in het derde kwartaal van dit jaar kan beginnen en dat het ziekenhuis in de tweede helft van 2019 klaar moet zijn.

Op maandag accepteerde SZV het bod van vier ingenieursbureaus – Lievense, ICE, Arcadis en Koninklijke Haskoning DHV – op de taakomschrijving die als basis gaat dienen voor investeerders en ontwikkelaars.

Vereisten
KPMG gaat SZV helpen met het beoordelen van de aanpak van de vier bedrijven. SZV interim-directeur Glen Carty zegt dat de verzekeraar samen met de regering op zoek is naar een ingenieursbureau, dat kan helpen met het opstellen van de functionele vereisten voor het ziekenhuis en met de ontwikkeling en advisering over kosten en kwaliteit.

“Het is belangrijk dat de nieuwe faciliteiten duurzaam zijn en rekening houden met de groeiende bevolking van St. Maarten en met de uitbreiding van medische diensten”, zegt Carty.

De biedingen van de vier ingenieursbedrijven worden deze week geëvalueerd, waarna onderhandelingen beginnen. Het winnende bod wordt bekendgemaakt op 19 februari. Daarna wordt het aanbestedingsdocument voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het nieuwe ziekenhuis in elkaar gespijkerd.

Transparantie
“Ik ben tevreden met de open benadering van SZV”, zegt minister Emil Lee (Volksgezondheid). “Dit garandeert dat de bevolking het beste ziekenhuis krijgt voor een concurrerende prijs. Transparantie heeft al de mogelijkheid geopend van financiering door Nederland en van samenwerking met de Franse kant van het eiland.”

Door Hilbert Haar