Mbo mag weer examens afnemen - foto: Janita Monna

Het Mbo van de SGB mag weer examens afnemen – foto: Janita Monna

KRALENDIJK – Het mbo van de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) mag weer examens afnemen. De onderwijsinspectie heeft het werkplan dat een deugdelijke examinering en diplomering moet garanderen, goedgekeurd. Dat meldt de SGB.

De inspectie liet 18 december vorig jaar weten geen vertrouwen te hebben in het functioneren van het examenbureau van het mbo. Ook zou een aantal studenten onterecht een diploma hebben ontvangen en zou de school opleidingen aanbieden die niet waren erkend. Op last van de inspectie werd daarom de examinering en de diplomering op het mbo stopgezet.

Protest
Die stop op de examens zorgde begin januari voor veel onrust bij studenten van het mbo. Zij protesteerden en eisten opheldering van de school over de gang van zaken en de gevolgen voor hun studie.

De school diende 10 januari een werkplan in dat het vertrouwen van de inspectie in de examinering moest herstellen. Daar zijn, op aanwijzing van de inspectie tussentijds, nog aanpassingen op gekomen.

Inspectie
Nu dat plan is goedgekeurd mag de school per direct de examinering hervatten. In april van brengt de inspectie een bezoek aan de SGB. Dan wordt ook de toepassing van het plan bekeken.

Door Janita Monna