Een brandweerwagen bij het Eutel kantoor -foto: The Daily Herald/Althea Merkman

Een brandweerwagen bij het Eutel kantoor -foto: The Daily Herald/Althea Merkman

ORANJESTAD – Een explosie in het kantoor van telecombedrijf Eutel heeft het telefoon- en internetverkeer op St. Eustatius vanaf maandagmorgen platgelegd.

De explosie, die gepaard ging met een flinke rookontwikkeling, deed zich voor terwijl het personeel in het pand aan het werk was.

Nadat de brandweer was gealarmeerd, werden de kantoren ontruimd. De brandweer arriveerde snel ter plaatse en sloot de omgeving van het bedrijf af. Zij konden echter niet verhinderen dat het telefoon- en internetverkeer op het eiland werd platgelegd. Ook het bankverkeer ondervond daardoor hinder.

Leden van het rampenteam hebben een onderzoek gestart naar de oorzaak van de explosie, die mogelijk door kortsluiting is veroorzaakt. Er zijn echter nog geen officiële mededelingen gedaan. Met ingang van de vroege avond werd de internetverbinding met bepaalde delen van het eiland, waaronder Bay Brow, weer hersteld.

Door John van Kerkhof