Voorzitter Robbin Martina (r) van Right for the Roses | Foto: Dick Drayer

Voorzitter Robbin Martina (r) van Right for the Roses | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De stichting Ride for the Roses heeft te laat een vergunningsvraag ingediend voor het gelijknamige evenement van zondag 24 januari. Dat is de conclusie uit een gesprek met politiewoordvoerder Imro Zwerwer.

Eerder gaf de organisatie aan dat de openbare orde en veiligheid in het geding waren en dat het Korps Politie Curaçao dit weekend niet alle mankracht en middelen heeft om die te garanderen.

Dick Drayer in gesprek met politiewoordvoerder Imro Zwerwer

Dat is volgens Zwerwer onzin. “De afgelasting heeft niets te maken met onvoldoende mensen. Het heeft ook niets te maken met de veiligheid. Het heeft te maken met planning, met het inzetten van onze mensen. We moeten over voldoende tijd beschikken om dat te doen.” Om die reden moet een vergunning uiterlijk drie weken van te voren worden aangevraagd, volgens de politiewoordvoerder.

Dat het evenement al een jaar geleden op de kalender is gezet, doet volgens hem niet ter zake. “Ook de organisatoren van evenementen als Karnaval moeten op tijd een vergunning aanvragen. Wij hebben voldoende tijdruimte nodig om onze manschappen te plannen, er is meer dan alleen maar een evenement op zo’n dag.”

Schade
Voorzitter Robbin Martina van Right for the Roses heeft inmiddels afspraken gemaakt met leveranciers en sponsoren om eventuele schade op te vangen. Zo is er ruimschoots geadverteerd en dat moet nu opnieuw gebeuren. Ook moeten versproducten op een andere manier de markt op, om te voorkomen dat die bederven. Het evenement is verplaatst naar zondag 28 februari. De vergunning voor die datum is wel op tijd aangevraagd.

Door Dick Drayer