Jo Henriquez

Jo Henriquez

ORANJESTAD — De Arubaanse filmproducent Jo Henriquez maakt deel uit van het productieteam van de voor een Oscar genomineerde korte film ‘Day One’.

Vanochtend zijn de nominaties voor de Academy Awards bekendgemaakt in Los Angeles. De korte film ‘Day One’, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een vrouwelijke tolk voor het Amerikaanse leger in Afghanistan, heeft vorig jaar al een zogeheten ‘student Oscar’ gewonnen.

Volgens Aaron Hose, programmeur van het Aruba International Film Festival waar vorig jaar ‘Day One’ als afsluitende korte film werd getoond, was er toen al sprake van dat de film van regisseur Henry Hughes op de nominatielijst zou komen van de Academy Awards

Henriquez diende als line-producer voor de film. De in Los Angeles woonachtige filmmaker heeft meerdere producties op zijn CV, die onder meer op het Tribeca Film Festival en Telluride zijn getoond. Op Aruba heeft hij workshops filmregie en productie voor jongeren gegeven.

Door Ariën Rasmijn