Transitiemanager Jacques Heide - foto: Dulce Koopman

Transitiemanager van USONA Jacques Heide – foto: Dulce Koopman

WILLEMSTAD – De opgelopen vertraging noch de extra bijkomende kosten drukken de animo voor het nieuwe ziekenhuis te Otrabanda niet. Dat zegt transitiemanager Jacques Heide. De geplande oplevering van december 2017 is verschoven naar het tweede kwartaal van 2018.

Het bereiken van het hoogste constructiepunt van het westelijke gedeelte van het ziekenhuis is vrijdag in kerstsfeer gevierd. De arbeiders van het nieuwe ziekenhuis zijn volgens Heide ‘trots op hun werk en bijdrage.’

Dulce Koopman was bij de viering en sprak met Jacques Heide

Er is 421 miljoen gulden begroot voor de bouw. De oorspronkelijke kosten waren begroot op 394 miljoen gulden.

Plataform Otrobanda is tevreden met de voortgang van de bouw van het ziekenhuis. “Het is ons gelukt om het ziekenhuis in Otrobanda te houden en daar zijn wij erg blij mee”, zegt de Plataforma lid Gaby da Costa Gomez.

Gabi da Costa Gomez - foto: Dulce Koopman

Gabi da Costa Gomez – foto: Dulce Koopman

Onder de bewoners van Otrobanda heersen gemengde gevoelens. Het gebrek aan voldoende parkeerplaatsen wekt irritatie op. “Maar men moet geduldig zijn, want over twee jaar genieten wij allemaal van een mooi ziekenhuis”, zegt Da Costa Gomez. Plataforma zou ook graag meer buurtjongeren betrokken zien bij de bouw van de hospitaal.

Werkplek
SEHOS vakbond CBV is betrokken bij het project. CBV bestuurslid Johnny Augusta zegt tevreden te zijn met de informatie die hij regelmatig ontvangt over de voortgang van het ziekenhuis. De werknemers zijn volgens hem geestelijk al bezig met de voorbereiding van hun nieuwe werkplek.

Door Dulce Koopman

Foto: Dulce Koopman

Foto: Dulce Koopman