‘Hermien Miltenburg (l) samen met Jealaine Alexander van My Future Career - foto: Dulce Koopman

Hermien Miltenburg (l) samen met Jealaine Alexander van My Future Career – foto: Dulce Koopman

WILLEMSTAD – Scholen kunnen niet vroeg genoeg beginnen de studenten voor te bereiden om in Nederland te gaan studeren. Dat is de boodschap van Hermien Miltenburg, relatiemarketeer en oudervoorlichter. Tijdens haar recente bezoek aan Curaçao op uitnodiging van My Future Career, die studenten privé begeleiding biedt naar Nederland, heeft Miltenburg voor de tweede keer de lokale decanen en mentoren bezocht.

De ouders alleen kunnen de studenten niet genoeg klaarstomen voor hun nieuwe leven in Nederland, stelt Miltenburg.

Hermien Miltenburg over studieloopbaanbegeleiding (bijdrage van Dulce Koopman)

Studiekeuze
De cruciale succesfactor voor de studenten is een goede studiekeuzeproces. Dit geldt voor SBO, HBO en de Universiteit. Miltenburg steunt de oproep van My Future Career directeur, Jealaine Alexander, dat de overheid moet investeren in de studiekeuze.

“Ik wil samen een duurzame relatie opbouwen met Curaçao, Bonaire en Aruba en St. Maarten”, zegt Miltenburg. “De mensen hier zijn net zo talentvol als de mensen in Nederland. Maar ik merk dat er een stukje omslag moet zijn in het denken. Het gaat niet alleen om wiskunde, Engels en Nederlands maar ook om studievaardigheid.”

De decanen en mentoren op Curaçao hebben dit tijdens de cursus van Hermien Miltenburg begrepen en zijn enthousiast: “ze gaan programma’s ontwikkelen om de kinderen hier te helpen en dat is fantastisch.”

Alle schoolbesturen hebben meegedaan en eind september komt een vervolgcursus van Miltenburg. In de toekomst hoopt Miltenburg ook de ouders bij de training te betrekken.

Door Dulce Koopman