Kalian

Kalian Sams, winnaar van de Homerun Derby – foto: Deya Mensche

WILLEMSTAD – In een goed beveiligd Tio Daou Ballpark is de Baseball Week geëindigd met een spannende Homerun Derby. De lokale favoriet en ‘Homerun Koning’ van Japan, Wladimir ‘Coco’ Balentien, ging de strijd aan met de Nederlandse ster Kalian Sams en Jonathan Schoop van de Baltimore Orioles.

Uiteindelijk sloeg Kalian Sams twee keer achter elkaar de bal het Tio Daou Ballpark uit, wat zijn overwinning beklonk. Maar ook Coco Balentien toonde de fans zijn kracht: “twee jaar geleden heb ik niets gedaan maar dit jaar kom ik wel wat doen.”

Vriendschappelijke wedstrijd
De laatste dag van de Baseball Week begon rustig, met een vriendschappelijke wedstrijd tussen de lokale selectie en de beroepsspelers, met een ‘no hit, no run’ uitslag tegen de selectie. “Het was wel wat dramatisch voor ons, maar we hebben veel geleerd van deze ervaring. Een volgende keer zullen we ons niet meer zo te grazen laten nemen”, verzekerden de jongeren.

De lokale selectie - foto: Deya Mensche

De lokale selectie – foto: Deya Mensche

Daarna was er een ‘meet & greet’ tussen de spelers en het publiek. Geduldig stonden de kleintjes in de rij met hun ouders om een handtekening te krijgen van hun favoriete speler op de vele petten, T-shirts en ballen die de ouders konden kopen. Zelfs Andruw Jones was aanwezig.

Jonge fans ontmoeten hun helden - foto: Deya Mensche

Jonge fans ontmoeten hun helden – foto: Deya Mensche

“Ik ben er voor de kinderen”, verklaart hij. “Het is een genoegen om terug te kunnen geven aan de kleinsten die werkelijk van het spel houden.” De kinderen genieten van hun ontmoeting met de spelers. “Ik wil Andrelton Simmons en Didi Gregorius vragen hoe ze in de grote Liga’s zijn gekomen”, zegt een jongen. “Ons is geleerd om harder te rennen, sterker te werpen en beter op de ‘targets’ te letten.”

Opvallend was de afwezigheid van Jair Jurrjens, ambassadeur van Blue Bay en tevens een van de initiatiefnemers van Baseball Week, die om persoonlijke redenen niet aanwezig kon zijn.

Vanuit de ‘dugout’, bedankte de Blue Bay leiding alle spelers voor hun bijdrage en deelden ze mee dat er 52.000 dollar was opgehaald tijdens de fundraising van de stichting. In januari komt een verslag over hoe het bedrag besteed zal worden.

Vuurwerk
Tijdens de opening brachten de Curaçaose muzikanten Kris Berry en Jean Jacques Rojer hun versie van het volkslied ten gehore en daarna gaf Excel Dance Academy een kleurrijke show. Aan het eind van de Homerun Derby was er een vuurwerkshow, waarna de band ERA de avond afsloot.

Door Deya Mensche

Didi Gregorius, Diegomar Markwell en Coco Balentien

Didi Gregorius, Diegomar Markwell en Coco Balentien – foto: Deya Mensche