Een van de jonge verdachten wordt gearresteerd - foto: The Daily Herald/Althea Merkman

Een van de jonge verdachten wordt gearresteerd – foto: The Daily Herald/Althea Merkman

ORANJESTAD – De politie op St. Eustatius heeft maandag in alle vroegte vier jongeren van hun bed gelicht en gearresteerd op verdenking van het plegen van diefstal, inbraak, vernieling en verduistering.

De vier verdachten zijn tussen de 15 en 17 jaar oud en werden op last van het Openbaar Ministerie aangehouden. Twee van hen hebben een Europees Nederlandse achtergrond. De woningen van alle verdachten zijn doorzocht.

Opschudding
De eerste arrestatie werd rond tien voor zes in de ochtend verricht. Teamchef Maurice Van Velzen verklaarde het vroege tijdstip tijdens een persconfentie. Hij liet weten dat de politie zo discreet mogelijk met de zaak wilde omgaan en zo min mogelijk opschudding wilde veroorzaken. Om te voorkomen dat de jongeren van school moesten worden gehaald, werd besloten om hen van huis op te halen. Niettemin trokken de arrestaties toch het nodige bekijks van familieleden en schoolgenoten.

Twee van de arrestanten zijn inmiddels naar Bonaire overgebracht. Het vliegtuig waarmee zij werden vervoerd werd op de luchthaven met flessen bekogeld. Een man werd in verband hiermee aangehouden.

Door John van Kerkhof