Tijdens de bijeenkomst konden bezoekers leuzen opschrijven (foto: Elisa Koek)

Tijdens de bijeenkomst konden bezoekers leuzen opschrijven – foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Een tweede actie van STOP ISLA NOW stond in het teken van gezondheid. Een team van studenten van de Caribbean Medical University School of Medicine controleerde gratis alle bezoekers van de bijeenkomst zaterdag in Wishi.

Roelof Thomas, professor bij de universiteit vertelt dat er 30 personen nodig zijn per groep (onder de rook/buiten de rook) voor er conclusies kunnen worden getrokken. “We hebben ons onderzoek wel gericht op luchtvervuiling en checken dus extra op onder andere long- en oogproblemen.”

Ongeveer 70 mensen lieten zich uiteindelijk controleren. Als blijkt dat er genoeg personen zijn die buiten de rook en onder de rook wonen, en er opvallende verschillen blijken in hun gezondheid, gaat de universiteit de informatie naar buiten brengen. “We zullen het rapporteren en ook informatie erover gaan verstrekken”, zegt Thomas.

Door Elisa Koek