De Arubaanse filmmaakster  Shamira Raphaëla met haar zojuist onvangen beeldje voor beste documentaire op het filmfestival van Belize. Foto: Ariën Rasmijn

De Arubaanse filmmaakster Shamira Raphaëla met haar zojuist onvangen beeldje voor beste documentaire op het filmfestival van Belize – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Het Aruba International Film Festival is na een jaar te hebben overgeslagen terug voor haar vijfde editie. Met twee keer zoveel films als voorheen, meer nadruk op het samenbrengen van filmmakers en producenten en een geheel Arubaanse organisatie wil het festival een doorstart maken naar de toekomst.

Wat hetzelfde is gebleven is het tonen van werk van lokale filmmakers, onder wie Shamira Raphaëla, Melissa Domacassée, Natusha Croes en het duo Ryan Oduber en Alydia Wever. Volgens festivaldirecteur Rebecca Roos voeren met name de meer kunstzinnige films van lokale makers de boventoon.

Een reportage van Ariën Rasmijn