Foto: Ariën Rasmijn

Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — MEP-partijleider Evelyn Wever-Croes zegt in reactie op de rellen van 27 augustus dat zij de vernieling van het parlementsgebouw niet goedkeurt. In tegenstelling tot anderen binnen haar partij beschouwt zij de relschoppers die zijn gearresteerd niet als helden.

“Betico Croes heeft zo hard gevochten zodat wij ons eigen parlement zouden hebben. Als je je eigen huis hebt gebouwd dan ga je het niet vernielen”, zegt de oppositieleider.

Ariën Rasmijn in gesprek met Evelyn Wever-Croes

“Maar we moeten de hele waarheid vertellen.” Die hele waarheid is volgens Wever-Croes dat Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp de vakbonden en de manifestanten buiten het parlementsgebouw aan het lijntje zou hebben gehouden.

De partijleider legt de verantwoordelijkheid voor de rellen dan ook nog altijd bij de Statenvoorzitter, tegen wie zij ook aangifte heeft gedaan voor vermeend aanzetten tot levensbedreiging door lijfwachten tijdens het Caft-debat op 27 augustus.

Door Ariën Rasmijn