Randal Corsen wil er volgend jaar weer bijzijn | Foto: Dick Drayer

Randal Corsen wil er volgend jaar weer bij zijn | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De zesde editie van het Curaçao North Sea Jazzfestival kent net als eerdere edities een keur aan internationaal vermaarde artiesten zoals Lionel Richie, John Legend, Enrique Eglesias en Usher. Voorgaande jaren zaten daar ook veel Curaçaose namen bij. Dit jaar lopen die vooral tussen het publiek.

“Dat is geen bewuste keuze”, zegt festival-directeur Jan Willem Luyken. “Het is een groot festival, dat het voor een belangrijk deel moet hebben van muziektoeristen, liefhebbers uit het buitenland voor de verkoop van kaarten. Dit jaar zitten ze er niet bij, maar volgend jaar weer wel. Daar ben ik van overtuigd.”

Een reportage door Dick Drayer

Randal Corsen, de bekende jazzpianist op het eiland, had wel op het podium willen staan, maar vindt dat de afwezigheid van lokale artiesten de organisatie niet aangerekend kan worden. “Je moet allereerst zelf met een plan komen en dat presenteren. Ik denk dat het publiek aardig verwend is tijdens de vorige edities, met als hoogtepunt het tributeconcert voor Doble RR vorig jaar. Toen traden Curaçaose musici en artiesten op met het Metropool Orkest.”

Corsen is bezig met het opzetten van een conservatorium op Curaçao. “Het zou mooi zijn als het daar aanwezige talent volgend jaar het podium van Curaçao North Sea Jazz kan gebruiken om zichzelf in de kijker te spelen. Dan denk ik aan podia tussen de eet- en dranktentjes in.”

Door Dick Drayer