Maikel Kelly (midden) en Desiree De Sousa-Croes samen tijdens de Pride Walk in Amsterdam eerder dit jaar. Foto: Facebook

Angelo Tromp, Maikel Kelly (midden) en Desiree De Sousa-Croes samen tijdens de Pride Walk in Amsterdam eerder dit jaar – foto: Gijs Stork

ORANJESTAD — Bij de komende behandelingen van het nieuwe Burgerlijk Wetboek van Aruba worden amendementen ingediend voor de invoering van geregistreerd partnerschap en homohuwelijk.

Na anderhalf jaar lobbyen bij ministers en collega-parlementariërs dient Statenlid Desiree De Sousa-Croes deze amendementen in. Ze verwacht dat in ieder geval het registreren van partnerschap bij de burgerlijke stand een goed kans maakt om aangenomen te worden door de meerderheidsfractie van AVP.

Ariën Rasmijn in gesprek met Alfa-voorzitter Maikel Kelly en Statenlid Desiree De Sousa-Croes

Voor het homohuwelijk daarentegen voorziet De Sousa-Croes niet voldoende steun. Toch dient ze het amendement in en hoopt zij dat Arubaanse politici in de toekomst er ook voor gaan.

Voor Maikel Kelly, voorzitter van homobelangenvereniging Alfa, is het in ieder geval belangrijk dat LGBT-stellen op Aruba de mogelijkheid krijgen om via geregistreerd partnerschap zaken als gezamenlijk huisbezit te kunnen regelen.

Door Ariën Rasmijn