De leerlingen van Saba Comprehensive School zijn tevreden over hun nieuwe leraren - Foto: Hazel Durand

De leerlingen van Saba Comprehensive School zijn tevreden over hun nieuwe leraren – Foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Alle elf leerlingen in de laatste klas van de Saba Comprehensive School (SCS) zijn geslaagd voor hun eindexamen (CSEC/CXC/Dutch Cambridge examens).

Dit is goed nieuws voor de school, die meerdere keren in opspraak kwam het afgelopen jaar omdat de school kampte met een tekort aan leraren en met problemen binnen het schoolbestuur. Dit leidde ook tot een protest van een aantal leerlingen.

Vorige jaar in april werden er vier leraren ontslagen en twee andere leraren namen ontslag uit solidariteit. SCS was wel eens vaker het schooljaar begonnen met te weinig leerkrachten, maar dit was de eerste keer dat de school er zes tekort kwam.

Ook alle drie Vocational (MBO) leerlingen zijn geslaagd. De vier form 5 PrO leerlingen (leerlingen in speciale omstandigheden) hebben hun schoolcarrière afgerond en zullen hun einddiploma tijdens de diploma-uitreiking later dit jaar te ontvangen. De form 4 academische leerlingen die dit jaar een aantal CSEC examens hebben afgenomen zijn ook geslaagd.

Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) verwacht dat in 2016 alle scholen op de BES aan de basiskwaliteit van Nederland voldoen.

Door Hazel Durand