Omringende boten waren snel ter plekke - foto: Augustinos Hassel

Omringende boten waren snel ter plekke – foto: Augustino Hassell

THE BOTTOM – Een transportvliegtuigje van FedEx is vanmiddag ongeveer 90 meter vanaf de haven van Saba in de zee neergestort. Het vliegtuig was van San Juan onderweg naar St.Kitts. Nadat de piloot problemen kreeg met de motor probeerde hij tevergeefs naar Saba of Sint Maarten te vliegen om een noodlanding te maken.

Het havenkantoor op Saba werd gewaarschuwd door verschillende boten nadat het vliegtuig in de zee stortte. Een van de omringende boten heeft de piloot opgepikt en naar de haven gebracht. De piloot is behandeld in het ziekenhuis van Saba en is daarna naar Sint Maarten overgebracht voor verdere behandeling aan een gebroken hand.

Mensen verzamelen bij de haven om te zien hoe het met de piloot gaat - foto: Hazel Durand

Mensen verzamelen bij de haven om te zien hoe het met de piloot gaat – foto: Hazel Durand

Het vliegtuig, een Cessna Grand Caravan C 208, kon niet meer gered worden en is 500 meter naar de bodem gezonken. De lokale autoriteiten hebben contact gezocht met de autoriteiten in het land waar het vliegtuig vandaan komt. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht.

Door Hazel Durand