De zoon van Mitch troost de jongste zus van zijn overleden vader op de begraafplaats - foto: Sharina Henriquez

De zoon van Mitch troost de jongste zus van zijn overleden vader op de begraafplaats – foto: Sharina Henriquez

ORANJESTAD – “Alle agenten die er bij betrokken waren, niet alleen de vijf die op Mitch sprongen, moeten hun straf krijgen.” Dat zegt nicht Astrid Everon-Jacopucci vlak na de begrafenis van Mitch Henriquez donderdag. Oudste zus Lila vertrekt over ruim een week weer naar Nederland om zaken te gaan regelen met een advocaat.

Ongeveer 250 mensen wonen de dienst bij in de St. Anna kerk. Het is een langere zit dan gebruikelijk, na bijna twee uur condoleance gaan de directie familieleden onder wie de kinderen van Mitch, zussen en moeder Maria definitief afscheid nemen voordat de kist dicht gaat.

Een bijdrage van Sharina Henriquez:

Op dat moment wordt Maria onwel. Er zitten medewerkers van het Rode Kruis in de kerk, ook omdat Maria woensdagavond tijdens het condoleren in het rouwcentrum al een ambulance nodig had. Als de mis even later begint, moet ze naar buiten en krijgt ze opnieuw zorg in een ambulance.

Een van de kistdragers en goede vriend van Mitch, Rolly - foto: Sharina Henriquez

Een van de kistdragers en goede vriend van Mitch, Rolly – foto: Sharina Henriquez

De priester heeft zijn rede vooral gewijd aan gerechtigheid. Het is belangrijk dat Mitch die krijgt in het ‘gewone’ leven, maar zegt hij tegen de aanwezigen: “uiteindelijk gaat het om goddelijke gerechtigheid. Dat is onderdeel van ons geloof: je krijgt wat je verdient. ‘Husticia pa bida’.” Daarop zegt nicht Astrid later dat de familie ook echt juridische gerechtigheid wil krijgen zodat ‘Nederland gaat veranderen en dit nooit meer gebeurd’.

Graf Mitch Henriquez - foto: Sharina Henriquez

Graf Mitch Henriquez – foto: Sharina Henriquez

Als de kist op de aangrenzende begraafplaats rond half vijf wordt bijgezet, is moeder Maria er weer bij. Met een paar klappen op de metalen kist zegt ze snikkend: “nu ben je bij je vader en opa.” Mitch’s vader overleed op 45-jarige leeftijd aan kanker. Mitch Henriquez werd niet ouder dat 42 jaar nadat hij bijna twee weken geleden na een hardhandige arrestatie op een muziekfestival in Den Haag overleed.

Door Sharina Henriquez