Blogger Judith Roumou verlaat de rechtbank na een zitting bij de rechter-commissaris. Foto Today / Milton Pieters

Blogger Judith Roumou verlaat de rechtbank na een zitting bij de rechter-commissaris – foto: Milton Pieters

PHILIPSBURG – De 40-jarige internet blogger Judith Roumou die verdacht wordt van afpersing, belaging, bedreiging, smaad, laster en belediging, is vandaag uit voorlopige hechtenis. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De vrouw werd vorige week dinsdag aangehouden.

Het OM heeft in verband met de persoonlijke omstandigheden van Roumou de rechter-commissaris geadviseerd de voorlopige hechtenis te schorsen onder bepaalde bijzondere voorwaarden. Roumou mag geen contact opnemen met aangevers en ze moet zich melden bij de reclassering. Ook moet ze meewerken met een psychologisch onderzoek en mag geen nieuwe strafbare feiten plegen.

In haar huis zijn computers, videocameras en externe harde schijven in beslag genomen. De arrestatie van Roumou heeft tot commotie geleid in St. Maarten en in Den Haag. Kamerleden André Bosman en Ronald van Raak hebben zich op de zaak gestort in de veronderstelling dat Roumou wegens haar blogactiviteit is opgepakt.

Het OM heeft nog geen beslissing over een verdere vervolging genomen.