Blogger Judith Roumou verlaat de rechtbank na een zitting bij de rechter-commissaris. Foto Today / Milton Pieters

Blogger Judith Roumou verlaat de rechtbank na een zitting bij de rechter-commissaris. Foto Today / Milton Pieters

PHILIPSBURG – Internet blogger Judith Roumou zit nog een paar dagen vast voor verhoor over de beschuldigingen die het Openbaar Ministerie tegen haar heeft ingebracht. Politie arresteerde haar vorige week op verdenking van afpersing, belaging, bedreiging, smaad, laster en belediging.

Afgelopen vrijdag verlengde de rechter commissaris de inverzekeringstelling met acht dagen, maar van het OM mag Roumou naar huis zodra de politie alle verhoren heeft afgerond. Dat duurt volgens persofficier Tineke Kamps hooguit enkele dagen.

De arrestatie van Roumou heeft tot commotie geleid in St. Maarten en in Den Haag. Kamerleden André Bosman en Ronald van Raak hebben zich op de zaak gestort in de veronderstelling dat Roumou wegens haar blogactiviteit is opgepakt.

Klachten over de blogger zijn er al heel lang, maar tot begin vorig jaar deed nauwelijks iemand aangifte. Toen dat wel gebeurde, deed het OM een poging tot bemiddeling waarbij afspraken met Roumou werden gemaakt. Details over die afspraken zijn niet bekend gemaakt, maar het OM zegt dat Roumou zich er niet aan hield. Daardoor kwamen er nieuwe klachten, waarna het OM besloot de blogger te arresteren.

In haar huis zijn computers, videocameras en externe harde schijven in beslag genomen.

Gelet op de volle agenda van het gerecht is een proces niet eerder te verwachten dan medio november.

 

Door Hilbert Haar