Advocaat Gabri de Hoogd - foto: Jackeliene Geeve

Advocaat Gabri de Hoogd – foto: Jackeliene Geeve

ORANJESTAD – De 46-jarige vader en ex-politieagent Steve Rekwest is door de rechter veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf voor het ontvoeren van zijn dochter. “Je hebt geprobeerd om de sterkst mogelijke band tussen twee mensen, de band tussen een moeder en dochter, te verbreken.”

Dat is ernstig, zo benadrukt de rechter. “Door jouw zelfzuchtige daad was een moeder van de één op de andere dag haar dochter kwijt. Zij zag haar kind pas na anderhalf jaar weer terug.”

Jackeliene Geeve in gesprek met advocaat Gabri de Hoogd

Het verweer van Rekwest dat hij zijn dochter ontvoerde om haar te redden uit de handen van haar moeder, veegt de rechter van tafel. “Dat het kind niet goed verzorgd werd door haar moeder was puur en alleen uw eigen beleving.”

Op 5 april 2013 nam Rekwest zijn toen 4-jarige dochter mee naar Curaçao voor een familiebezoek. Maar in plaats van terug te keren naar Aruba, reizen ze door naar Nederland. Zijn ex-vrouw en moeder van het kind, de Colombiaanse Natalia Marcela, doet aangifte van vermissing en Rekwest komt op internationale opsporingslijst te staan.

Ruim anderhalf jaar is Rekwest samen met zijn dochter op de vlucht voor de politie. In januari 2015 loopt hij tegen de lamp. Rekwest wordt gearresteerd en het kind wordt naar haar moeder op Aruba gebracht.

De advocaat van Rekwest, Gabri de Hoogd, zegt niet ontevreden te zijn met de uitspraak. “Voor een feit zoals deze staat negen jaar celstraf. De officier van Justitie had dertig maanden geëist. De rechter is dus mild geweest.”

Door Jackeliene Geeve