Prinses Laurentien spreekt met de Kinderraad | Foto: Dick Drayer

Prinses Laurentien spreekt met de Kinderraad | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Curaçao krijgt er een nieuwe toeristische attractie bij. Die wordt bedacht door de kinderen van het St. Paulus College uit Groot Kwartier. Zij vormen de eerste Kinderraad van Curaçao.

Het is een initiatief van prinses Laurentien, die met haar ‘Missing Chapter Foundation’ en Unicef wil dat overheid en bedrijven beter luisteren naar oplossingen die kinderen aandragen voor grote mensen dilemma’s.

Dick Drayer was aanwezig was bij de tweede Kinderraadvergadering

De eerste Curaçaose Raad van Kinderen overspoelde belanghebbenden in de toeristische sector met haar adviezen over toerisme op Curaçao. Dat deden ze onder andere in een presentatie van vijf films over hoe de Raad het toerisme in de toekomst ziet. Daarbij was ook aandacht voor de attracties van Curaçao.

Verrekijker
Veel kinderen vinden dat daar wel wat meer promotie voor mag worden gegeven. Ook aan de lokale bevolking. De dierentuin moet meer dieren krijgen en toeristen moeten vanwege de heldere hemel een plek kunnen krijgen om het heelal af te speuren naar mooie sterren: “Zet alvast een verrekijker op het dak”, aldus één van de kinderen.

Reisorganisatie TUI vroeg de Kinderraad om uit alle ideeën die geopperd zijn, een nieuwe attractie te bedenken. Een attractie die geld oplevert en waarmee de Kinderraad haar eigen inkomsten kan genereren. De belofte om deze te financieren werd met luid applaus begroet door de kinderen van het St. Paulus college.

Beloftes
Belofte maakt schuld, zei prinses Laurentien na afloop. Samuel, een van de leden van de Kinderraad heeft niet altijd positieve ervaringen met grote mensen beloftes, maar geeft TUI met een grote glimlach het voordeel van de twijfel: “We zullen zien.”

Door Dick Drayer