Advocaat Peter Mohamed. Foto: Ariën Rasmijn

Advocaat Peter Mohamed. Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Dat een van de politieagenten die betrokken is bij de aanhouding van Mitch Henriquez van Arubaanse komaf is heeft zoveel commotie veroorzaakt, dat hij via een advocaat laat weten niet een van de vijf agenten te zijn geweest die de 42-jarige Arubaan hardhandig heeft gearresteerd.

Henriquez overleed de dag na de arrestatie. Zowel de agent als zijn familie op Aruba worden momenteel bedreigd, zegt advocaat Peter Mohamed.

Ariën Rasmijn in gesprek met advocaat Mohamed

Mohamed zegt de naam van de agent niet openbaar te maken, om meer bedreigingen te voorkomen. “Wellicht treedt hij later zelf wel naar voren, maar nu niet”, zegt de raadsman.

Volgens Mohamed is het wel zo dat de Arubaanse agent, die al zo’n tien jaar in Den Haag werkzaam is, als eerste met Henriquez in aanraking kwam. Hij heeft Henriquez weggeduwd tijdens dit contact.

Wapen
Daarna, toen hij op zes meter afstand van hem was, zou Henriquez hebben geroepen dat hij gewapend was. Op dat moment ging niet hij, maar een aantal van zijn collega’s op Henriquez af en overmeesterden zij hem, met alle gevolgen van dien. Mohamed zegt dat daarom de Arubaanse agent niet is geschorst.

Door Ariën Rasmijn