De schietpartij bij Hato in juli vorig jaar jaar was een afrekening tussen de gangs No Limit Soldiers en Buena Vista City - foto: José de Bruin

De schietpartij bij Hato in juli vorig jaar jaar was een afrekening tussen de gangs No Limit Soldiers en Buena Vista City – foto: José de Bruin

WILLEMSTAD – Ex-politieagent Xavier de Windt heeft vandaag door de rechter acht jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Dat is twee jaar hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De Windt is veroordeeld voor medeplichtigheid aan de dubbele moord op 15 juli vorig jaar op luchthaven Hato.

De Windt heeft Curtley Basilia – een vermeend lid van de bende No Limit Soldiers (NLS) – van inlichtingen voorzien, in ruil voor 35.000 gulden.

Basilia gaf de informatie door aan schutter Judrin Martis, die zo te weten kreeg wanneer Jais Juliana en Shantley Arnhem – leden van de rivaliserende bende Buena Vista City – op Curaçao zouden aankomen. Juliana en Arnhem werden bij aankomst op 15 juli doodgeschoten op luchthaven Hato. Zeven omstanders raakten verzeild in de kogelregen.

Naast de gevangenisstraf, mag De Windt tien jaar de ambt van agent niet bekleden.