De schietpartij bij Hato in juli vorig jaar jaar was een afrekening tussen de gangs No Limit Soldiers en Buena Vista City - foto: José de Bruin

De schietpartij bij Hato in juli vorig jaar jaar was een afrekening tussen de gangs No Limit Soldiers en Buena Vista City – foto: José de Bruin

WILLEMSTAD – De rechter heeft vanmiddag Adrian Martha en Judrin Martis, conform de eis van het OM, tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moorden op bendeleden Jais Juliana en Shantley Arnhem. Juliana en Arnhem werden op 15 juli vorig jaar doodgeschoten op luchthaven Hato. Zeven omstanders raakten verzeild in de kogelregen.

De chauffeur van de vluchtauto, Raily Bart, is tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld. De medeplichtingen Renaldo Martina en Gyvency Maria zijn veroordeeld tot respectievelijk veertien en twaalf jaar cel.

Het OM en de veroordeelden hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.