Saba University School of Medicine - Foto: Hazel Durand

Saba University School of Medicine – Foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – De 27-jarige student Omar J. Elkadry, die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Amerikaanse studente Kavya Guda (24) van de Saba University School of Medicine, blijft langer vastzitten.

De rechter-commissaris op Sint Maarten heeft vandaag, bij afwezigheid van de rechter-commissaris op Bonaire, de voorlopige hechtenis met acht dagen verlengd. Omdat de cellen op Saba niet voldoen aan de eisen van een Huis van bewaring, zit de verdachte op Bonaire vast.

Het onderzoek – onder andere in samenwerking met de Amerikaanse en Canadese autoriteiten – loopt door. Het grootste deel van het onderzoeksteam was met een officier van Justitie neergestreken op Saba om daar een grote groep getuigen te kunnen horen. De getuigen op het eiland zijn ondertussen allemaal gehoord.

Het overgrote deel van het team vertrekt binnen enkele dagen naar Bonaire. Daar zijn meer faciliteiten voor onder andere analyse en technisch onderzoek.

Door Leoni Leidel-Schenk