De wedstrijd werd gespeeld in een bomvol stadion - foto: Sarah Joosten

De wedstrijd werd gespeeld in een bomvol stadion – foto: Sarah Joosten

WILLEMSTAD – Waar iedereen had gehoopt op een overwinning, bleven doelpunten uit. 0-0 bleef het in de voetbalwedstrijd van Curaçao tegen Cuba. Dit was de eerste wedstrijd in het tweeluik. Zondag ontmoeten de teams elkaar weer in Cuba.

Aan de sfeer lag het in ieder geval niet. Waar bij de wedstrijd tegen Monserrat het stadion in Brievengat op het begin net met de helft vol zat, was dat hier zeker niet het geval. De wedstrijd was uitverkocht en dat was vanaf het begin meteen duidelijk. Muziek, fluitjes, waves, alles werd uit de kast gehaald om het Curaçaose team te steunen.

Een reportage door Sarah Joosten

Maar het mocht niet baten. Hoewel Curaçao wel kansen kreeg, lukte het niet om een goal te maken. Hetzelfde gold voor Cuba. De teleurstelling achteraf was te merken maar er is ook nog hoop. Curaçao kan zich namelijk nog steeds plaatsen voor de derde ronde van de WK-kwalificatiereeks. Dan moeten ze Cuba aanstaande zondag wel verslaan.

Bondscoach Patrick Kluivert laat het hoofd ook nog niet hangen: ”De wedstrijd van zondag is een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. Ik wil graag positief blijven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel tevreden ben met de inzet van de spelers alleen de uitvoering was onder de maat. Ver onder de maat. Maar als we gewoon ons best blijven doen dan moet het goed komen in Cuba.”

Door Sarah Joosten