Vijfduizend deelnemers doen op Curaçao mee aan de Color Walk, veel enthousiastelingen grepen zelfs naast een t-shirt - foto: Anneke Polak

Vijfduizend deelnemers doen op Curaçao mee aan de Color Walk, veel enthousiastelingen grepen zelfs naast een t-shirt – foto: Anneke Polak

WILLEMSTAD – Vraag het een willekeurige deelnemer van de Curaçao Color Walk waarom hij meedoet aan dit wandelevenement, en je hoort steevast dat het voor de ‘fun’ is. Dat de opbrengsten naar een goed doel gaan, is mooi meegenomen.

De organisatie slaapt er geen nacht minder om. “Het is een win-winsituatie, de deelnemers vinden het fantastisch, van jong tot oud, en wij halen zo geld op voor het goede doel”, aldus een tevreden Cristina de Freitas Bras van EY Cares, een van de organisatoren.

Op een scooter verkent ze het hele parcours en overal treft ze dansende, lachende en uitgelaten deelnemers aan die moeiteloos de acht kilometer wandelen. Bij elk kleurenstation is live muziek aanwezig, van brassband tot popgroep en deejays.

Toch zijn er ook deelnemers die wel weten waarvoor de wandeltocht georganiseerd is. Zoals de 55-jarige Lynelle. Zij loopt in een groep van dertien mensen. Ik vind het heel belangrijk dat het geld naar een goed doel gaat. Dit jaar is dat naschoolse opvang”, aldus Lynelle die vaker aan wandeltochten meedoet maar dit ‘verreweg de leukste’ vindt. Net als de jongste uit haar groep, de 21-jarige Faron. “Ik wandel nooit, maar dit vind ik echt leuk. Al die kleuren. Ik ken Fundashon Desaoroyo i Progreso niet, maar het geld komt vast goed terecht daar.”

Meer bewegen
JCI Dutch Caribbean is de andere mede-organisator van het event, die vooral wil dat mensen meer gaan bewegen en gezonder gaan leven. Sportcoach Daniel Yung is dan ook ingehuurd om alle deelnemers van een stevige warming up en cooling down te voorzien. “Het aantal mensen met een chronische ziekte of aandoening is vrij hoog op het eiland, van diabetische tot obesitas. Daarom is het nuttig om periodiek aandacht te besteden aan bewegen en voeding. Met deze splash van kleuren maak je het extra aantrekkelijk om mensen te laten bewegen.”

Door Anneke Polak