Saba University School of Medicine - Foto: Hazel Durand

Saba University School of Medicine – Foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Vandaag is een 27-jarige student op Saba aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Amerikaanse studente Kavya Guda (24) van de Saba University School of Medicine.

Guda werd op 15 april dood aangetroffen in haar appartement in The Bottom. Dezelfde week is haar lichaam naar Nederland gestuurd voor autopsie door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Er werd geconcludeerd dat de vrouw om het leven is gekomen door een misdrijf.

Begin mei kreeg Korps Politie Caribisch Nederland op Saba bijstand van elf personeelsleden uit Nederland en andere landen van het koninkrijk voor het onderzoek. Er is ook ondersteuning verleend uit de Verenigde Staten.

In het belang van het onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan door de politie.

Door Hazel Durand