Elton Lioe A Tjam. Foto: Ariën Rasmijn

Elton Lioe A Tjam. Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — De nieuwe politieke partij Aruba su Bienestar Organisacion (ABO) werd gisteren op het eigen kantoor in San Nicolas gepresenteerd. De partij van voorzitter Elton Lioe A Tjam wil meer transparantie in de Arubaanse politiek brengen door onder meer de eigen partijkas openbaar te maken. ABO pleit ook voor een immigratiestop en voor de mogelijkheid om de raffinaderij in San Nicolas indien nodig te nationaliseren.

ABO wil geactualiseerde data over onder meer werkloosheid om zo de regering ter verantwoording te kunnen stellen over haar planning en beleid. De partij zegt ambtelijke corruptie tegen te willen gaan en het midden- en kleinbedrijf op het eiland sterker te willen maken.

Ariën Rasmijn in gesprek met partijvoorzitter Lioe A Tjam