Een opgetogen bij de ingang van het kabinet van de gouverneur. Foto: Ariën Rasmijn

Premier Eman bij de ingang van het kabinet van de gouverneur – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Gouverneur Fredis Refunjol heeft vandaag de begroting van 2015 ondertekend. Premier Mike Eman maakte dit bekend na zijn wekelijkse bezoek aan de gouverneur.

Voor de entree van het Kabinet van de Gouverneur, tegenover Fort Zoutman waar hij nog net geen jaar geleden in hongerstaking ging, gaf een zichtbaar opgetogen premier Eman te kennen dat de begroting alleen nog naar het College Financieel Toezicht (Cft) gestuurd moet worden ter controle. Het Cft voert toezicht op de openbare financiën van Aruba tot augustus, wanneer het nieuwe orgaan College Arubaans financieel toezicht (Caft) van start gaat. Binnenkort moet de lijst met Arubaanse kandidaten voor dat college naar Den Haag.

Ariën Rasmijn in gesprek met Mike Eman