Jonthan

Gezaghebber Jonathan Johnson, hoofdofficier Henry Hambeukers, korpschef Hildegard Buitink en hoofdinspecteur Eric Willems – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Het Korps Politie Caribisch Nederland op Saba krijgt volgende week woensdag bijstand van elf personeelsleden van de Nationale Politie uit Europees Nederland en KPCN, voor het onderzoek naar de dood van de Amerikaanse student Kavya Guda (24) van de Saba University School of Medicine.

Dat zegt hoofdinspecteur Eric Willems. De hoofdinspecteur hield vandaag een bijeenkomst waar ook gezaghebber Jonathan Johnson, hoofdofficier van Justitie Henry Hambeukers en korpschef Hildegard Buitink bij aanwezig waren. Hambeukers zegt dat de politie weet dat het onderzoek invloed heeft op de medische school. “We moeten met verschillende studenten praten, daardoor moeten we soms de les onderbreken. Daarvoor hebben we de steun van de school nodig.”

Guda werd op 15 april dood aangetroffen in haar appartement in The Bottom. Dezelfde week is haar lichaam naar Nederland gestuurd voor autopsie door het Forensisch Instituut (NFI). Hoogstwaarschijnlijk is de vrouw om het leven gekomen door een misdrijf. Ondertussen is haar lichaam naar Amerika overgevlogen.

Voor het onderzoek wordt ook ondersteuning verleend uit de Verenigde Staten. Op het eiland gingen geruchten te ronde dat er dit schooljaar minder studenten zich hebben ingeschreven op school. Gezaghebber Johnson wuifde dit weg door uit te leggen dat de meeste studenten uit Amerika en Canada komen en gewend zijn om in september te beginnen. Het semester op de Saba University School of Medicine begint in mei.

Het schooljaar was net afgelopen toen Guda vorige maand dood werd gevonden. Op die dag vertrokken veel studenten van het eiland voor familiebezoek, waardoor getuigen verhoren werd bemoeilijkt. Vluchten op de dag van de moord zijn niet geannuleerd.

Contact politie
Er is een speciaal telefoonnummer geopend voor (anonieme) tips: 00599 4166073

Door Hazel Durand